Sara Lindén gör mål för Kopparbergs/Göteborg

Dam

Kopparbergs/Göteborg tog sin första seger i år genom 4-1-över Kristianstads DFF. Umeå IK vann derbyt mot Umeå Södra med 6-0.Derbyt i Stockholm vanns av AIK med 3-0 över Hammarby.

Kopparbergs/Göteborgs mål mot Kristianstad. 1-0 gjorde Sara Lindén. 2-0 Maria Karlsson efter Johanna Almgrens förarbete. Sara Lindén hann göra 3-0 men i samma minut reducerade Frida Pettersson efter en snabb omställning.
Frida hade ytterligare en bra chans att reducera i inledningen av andra halvlek på nick men Sandra Bjurteg i hemmamålet räddade spektakulärt.
Linnea Liljegärd var Sara Lindéns anfallspartner på topp och ökade till 4-1 åter efter en djupledsboll från Lisa Ek.

Marta gav Umeå IK ledningen efter 26 minuter i derbyt mot Umeå Södra. Ramona Bachmann gjorde sitt första mål i 35:e.
Marta missade två strafförsök mot Umeå Södras finska landslagsmålvakt Minna Meriluoto ett par minuter före halvtid.

3-0 kom först en kvart in på andra halvlek när Ramona Bachmann blev framspelad Mami Yamaguchi.
4-0 gjorde Marta på Lisa Dahlkvists framspelning och 5-0 på Ramonas. Marta fullbordade sitt äkta hat-trick med 6-0 ett par minuter före halvtid.

Två minuter strax före paus blev ödesdigra för Hammarby när Elin Ekblom Bak gjorde både ett och två noll för AIK. Lisa De Vanna gjorde andra halvleks enda mål.

Publicerad 2008-05-10 kl 19:56