Sara Lindén nära hat-trick

Dam

Kopparbergs/Göteborg vann bortamatchen mot Umeå Södra med 2-0, ett klart fall framåt för hemmalaget som förlorade i våras med hela 9-0. Det var då Sara Lindén gjorde sex mål.

Nu fick hon nöja sig med matchens båda men hat-tricket var nära. Umeå Södras målvakt Minna Meriluoto gjorde en fantastisk räddning på det försöket.

Umeå Södra höll 0-0 i halvtid och var nära att straffa Kopparbergs/Göteborg om man slarvade med passningarna.
- Vi behöll tålamodet. Det är viktigt i sådana här matcher, säger Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson.
Johanna Almgren spelade fram Sara till hennes första mål en kvart in på andra halvlek. Dessförinnan hade Ingvild Stensland prickat ribban med ett mäktigt skott.

Tio minuter efter första målet gjorde Sara 2-0 på en chans som mittfältaren Maria Karlsson var upphov till. Hon var dessutom en av Kopparbergs/Göteborgs bästa spelare för dagen förutom anfallsparet Lindén - Almgren. Därutöver Jane Törnqvist i försvaret.

Publicerad 2008-09-14 kl 20:20