Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sara Thunebro går till FFC Frankfurt

Från den första augusti kommer Sara Thunebro att lämna Djurgården Damfotboll och spela för FFC Frankfurt. Sara som har spelat i Djurgården sedan 2003, anses idag som en av världens bästa ytterbackar.

2008 blev hon utsedd till årets bästa back vid fotbollsgalan. Sara var med och tog SM Guld för Djurgården 2003 och 2004, samt Cup Guld 2004 och 2005. Hon har spelat 43 landskamper för A-landslaget.

-Det är klart att det är en stor förlust för oss att Sara lämnar Djurgården, säger ordförande Per Darnell.
-Men för oss betyder det också ett tillskott till den svåra ekonomiska situation vi har hamnat i. Det här räddar inte Djurgården damfotboll, men det bidrar kraftigt till att vi tillsammans med våra medlemmar och samarbetspartners kan styra upp den ekonomiska situationen.

Mikael Söderman som är sportchef säger:
-Vi tappar en väldigt bra spelare, framför allt på men också vid sidan av fotbollsplanen. Hon har med sina kvaliteter i hög grad bidragit till Djurgårdens framgångar och vinster genom åren. Vi har inte ekonomi att ersätta Sara med någon annan landslagsspelare under resten av säsongen, utan vi får lyfta fram spelare från våra egna led. Det kan å andra sidan ge överraskningar som man inte förväntat sig.

Publicerad 2009-07-02 kl 13:27
Annons
Annons
Annons