Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Schelin: "Bussresa från Lyon till Umeå är inte en bra idé"

Enligt medieuppgifter sitter Lyon på bussen för att åka 300 mil till Umeå. Inte alls, enligt svenska Lotta Schelin.
- Det verkar som en dum uppladdning, säger hon.

Den isländska vulkanaskan som ockuperar luftrummet tvingar flygplatser i hela Europa att bomma igen. Även idrotten drabbas förstås, och då i första hand alla internationella matcher.

Ett exempel är returen av semifinalen i Champions League, där Umeå IK enligt planerna ska ta emot Lyon på Gammliavallen, söndag klockan 12. Än så länge är det oklart huruvida den franska klubben överhuvudtaget kan lämna landet och hinna fram i utsatt tid.

- Vad ska man göra? Vi får olika besked och skjuter fram avfärden gång på gång. Egentligen skulle vi samlas nu på eftermiddagen och lyfta, men vi kör en extrainsatt träning i stället, säger Lotta Schelin till fotbollskanalen.

Flera medier rapporterar att ni redan hoppat på bussen för den 300 mil långa resan…
- Usch då, nej det är felaktig information. Vi har ju också ett eget plan, så när det väl lättar upp kan vi åka med kort varsel. Beskedet från klubben är att vi ska göra ett nytt försök i kväll och se hur läget är.

Om det ändå blir bussresa, hur ser ni på det?
- Ja, det skulle väl ta minst ett och ett halvt dygn, så det hoppas man ju slippa.

Och själva matchen – om och när den blir av, vad tror du om era chanser?
- Vi förlorade ju första mötet lite onödigt med två mål, men kan vi bara spela som vi gjorde då tycker jag att vi har chansen. Sett spelare för spelare har vi nog fler ”stjärnor” i vårt lag, men Umeå gör det väldigt bra försvarsmässigt och har en tajt grupp.
- Med tanke på att de värvat så mycket inför i år är det ju ganska naturligt att de fokuserar på att få just organisationen att stämma.

Publicerad 2010-04-16 kl 13:03
Annons
Annons
Annons