Schelin målskytt i skymundan i toppmötet mot PSG

Dam

Schelin gjorde sitt tionde ligamål för säsongen mot PSG, men trots segern så var det en annan spelare som stack ut: den norska supertalangen Hegerberg, som satte avgörande 2-1-målet.

Lotta Schelin.

I helgen spelade Division 1 Féminines stora match: Lyon mot PSG. Båda lagen hade sju vinster vardera efter sju omgångar, och segraren i de här mötena brukar också vinna ligan.

Enligt Footofeminin var det över 10 000 åskådare på plats när Lyon började med att göra 1-0 redan efter fyra minuter, ett mål gjort av Lotta Schelin. PSG, med Kosovare Asllani och Caroline Seger i startelvan, kvitterade bara minuter efteråt, men det var Lyons norska supertalang Ada Hegerberg med ett 2-1-mål fixade segern för Lyon.

19-åringen Hegerberg har nu gjort 13 mål på de inledande åtta omgångarna, tre fler än Schelin. Asllani ligger delad trea i skytteligan på åtta mål.

Det finns dock chans till snabb revansch för PSG. Lyon och PSG möter varandra i åttondelsfinalen i Champions League, där dubbelmötena spelas den 8:e och 12:e november.
Publicerad 2014-11-03 kl 13:31