Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Schelin mot lagkamraterna: "Klart det är tufft"

Foto: Scanpix

Lotta Schelin, Sverige.

Åtta av Lyons spelare återfinns i Frankrikes startelva. Den nionde vet precis hur det är att möta dem. Hon får själv göra det på fredag.

- Det är klart att det är tufft, fyra lagkamrater i försvaret plus målvakten, säger anfallaren Lotta Schelin.

 

Frankrike var landslaget hon ville undvika. Frankrike var vad det blev i Glasgow på klassiska Hampden Park. På det som en gång i tiden var världens största fotbollsarena står nu fotbollslandslaget för en avgörande uppgift.

Vinst, då väntar resa till London och semifinal mot Japan eller Brasilien.

Förlust, då är OS över innan det knappt hann börja och enda besöket i London blev ett par dagar i OS-byn innan hela mästerskapet drog igång och elden tändes.

Vunnit Champions league

Lotta Schelin om någon vet vad som väntar. Totalt elva av hennes lagkamrater från Lyon finns med i landslaget, åtta var med i startelvan i mötet med Colombia senast. Det är det Lyon som nu vunnit damernas Champions League två år i rad och blivit en stormakt inom damfotboll.

- Försvarsspelet har blivit och bättre genom åren. Det är många individuella spelare som vuxit ihop till ett lag, säger Schelin om Lyon — läs franska landslaget.

Så många landslagsspelare från samma klubblag gör givetvis att spelstilen är densamma. Eller?

- Det är ganska likt, det är inte helt kopierat men när det finns så många spelare så är det klart att det är liknande.

Förbundskapten Thomas Dennerby:

- När Umeå var som störst så var det väl max fem spelare i startelvan. Det här är som på den gamla sovjettiden med lag som var lika med landslaget. De är oerhört samspelta.

En Zidane

Där finns stjärnor som Louisa Necib, kallad "en kvinnlig motsvarighet till Zidane" i Frankrike, backen Sonia Bompastor, tidigare proffs i USA och dessutom har Frankrike revanschläge för bronsmatchen i VM förra året.

Kort sagt, det finns svenska problem och dessutom — Sverige skapar problem för sig själva om inte anfallsspelet kommer igång.

- Det är ingen katastrof, två oavgjorda, en vinst i gruppspelet men vi har vissa delar som vi behöver arbeta på. Alla har läst in sig på vårt spel och kan vi inte få bollen högre upp...jag om någon som forward tycker det är tråkigt, säger Schelin.

- Men jag vet att vi har en spelstil som de har större problem med än till exempel när de möter Japan. Vi är lite mer fysiska och ska se om vi inte kan dyrka upp dem. De uppskattar inte djupledslöpande spelare som jag.

 

Publicerad 2012-08-01 kl 13:37
Annons
Annons
Annons