Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Schelin om England: Bra värdemätare

Ryssland och Italien är avklarade.
På måndag väntar England i den sista gruppmatchen i fotbolls-EM.
-Det kommer att bli en bra match och säkert en värdemätare, säger Lotta Schelin.

Två enkla segrar har gett sex sköna poäng till det svenska landslaget.
Kvartsfinalplatsen är klar, nu återstår bara för Sverige att spela till sig gruppsegern genom att ta minst en poäng mot England. För om det blir förlust kan laget till och med halka ner till tredje plats i gruppen. Fast ännu värre vore det att bli grupptvåa - då väntar Tyskland redan i kvarten.

Ingen matematik

Men det där är en matematik som man inte ger sig in på.
Man går för seger mot England också.
-Ett svenskt lag kommer alltid att ha problem med att lägga sig eller spela på resultat. Jag har aldrig känt att det är något som lockar och jag tror inte att det är något som vi vill göra heller, säger Schelin, som trivdes alldeles utmärkt i matchen mot Italien.
Samspelet med Victoria Sandell Svensson fungerade strålande i början och hennes mål i den nionde minuten gjorde slut på en irriterande måltorka för landslagets främste målskytt. Efter den första halvtimmen såg det annorlunda ut, men då var matchen avgjord och initiativen och rörelsen från matchinledningen försvann.
Dagen efter handlade mycket om att ta hand om kroppen, bada och slappa lite.

Nöjd så långt

Lotta Schelin är nöjd med vad hon presterat så här långt i EM-turneringen.
-Mot Italien stämde det ju. Jag kollade på de här två matcherna och skillnaden i den matchen är väl att jag är med mer i ett djupledsspel, att jag kanske tar lite andra löpningar. Mot Ryssland kände jag att jag tog klivet ner och tog emot mycket. I mina ögon så klarade jag den rollen bra också.
-Det är klart att jag tycker det är roligare och mer fördelaktigt för mig när vi får igång det spelet som vi hade i början mot Italien, när man får vara med mer på instick och så där, ta löpningar och så, säger hon.

England har haft en knackig start på turneringen. Först förlust mot Italien efter en tidig utvisning, sedan seger med 3-2 mot Ryssland efter att ha hämtat upp ett underläge med 0-2. En seger mot Sverige kan ändå räcka till gruppseger.
-Det är ett otroligt bra lag med många spelare som har gått bra i den amerikanska ligan och kommer hit med självförtroende. Och jag tror också att de bara växer in i turneringen, säger Lotta Schelin.

TT

Publicerad 2009-08-29 kl 15:05
Annons
Annons
Annons