Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Seger: "Har aldrig känt mig så liten"

Foto: Scanpix

Caroline Seger och Lotta Schelin

Pia Sundhage, Nilla Fischer och Karl-Erik Nilsson är några som uttalat sig om Zlatans intervju om damfotboll. Nu agerar damlandslagets lagkapten, Caroline Seger.

– Jag ber er att respektera DAMfotbollen, skriver Seger på sin Instagram.

De flesta kan historien vid det här laget. I en intervju med Expressen uttalade sig Zlatan Ibrahimovic om damfotbollen på ett sätt som har väckt starka känslor.

Lagkaptenen för herrfotbollslandslaget sa bland annat att Therese Sjögran inte var värd en bil som Anders Svensson, utan att det räckte med en cykel med Zlatans autograf på.

Nu bemöter lagkapten för damlandslaget, Caroline Seger, uttalandet på sin Instagram.

– Aldrig har jag under dessa år behövt känna mig så liten som jag gjorde när vår största idrottsprofil genom tiderna uttryckte sin åsikt om DAMfotbollen. En person som många om inte alla ser upp till och lyssnar på, skriver Seger på sin Instagram.

Seger berättar i inlägget om hur hon redan vid fem års ålder drömde om att få spela i landslaget. Hon ber också alla att tänka på hur man påverkar dagens ungdomar med sina kommentarer.

– Jag ber er att respektera DAMfotbollen men framförallt ber jag er att tänka efter vad ni säger för det finns många 5-åriga flickor som har samma dröm som jag en gång hade, skriver Seger.

Publicerad 2013-12-27 kl 14:26
Annons
Annons
Annons