Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

Seger hoppas på Champions League-final mot Umeå

För första gången någonsin ger sig Linköping ut i Europa.
Med förhoppningen om att Champions league blir en häftig upplevelse.
-Det vore kul att möta Umeå i final, säger Caroline Seger.

Linköping har sedan starten 2004 haft som målsättning att spela Europacupspel inom fem år, efter fjolårets andraplats i damallsvenskan är klubben där nu. Eftersom Womens cup till denna säsong ersattes med Champions league har de främsta nationerna fått en extra plats, medan Umeå är direktkvalificerat får Linköping kvala in.

Svensklaget arrangerar gruppspelet i hemstaden med start på torsdag och ska möta tre lag under fem dagar: Roma Calfa från Moldavien, rumänska Clujana och nordirländska Glentoran.

-Jag hoppas att vi får stöd i Linköping och att det blir bra matcher och inte bara 6-0-matcher som det kan bli i början. Det vore häftigt att gå lite längre och få spela utomlands tillsammans, säger Seger.

Gruppvinnaren går in i huvudturneringen där totalt 32 lag lottas ut i 16-delsfinalerna som spelas i september/oktober.

-Det blir en rolig upplevelse, framför allt för spelare i laget som inte spelat internationellt förut. Jag har själv spelat mycket med landslaget och det ska bli kul att göra det med Linköping. Jag har gjort hela resan med Linköping och nu ska det bli jätteroligt, säger Seger.

Mittfältarens drömmotståndare är Arsenal eller ett italienskt eller spanskt lag.
-Alla lag som är med är bra motståndare. Det här är medialt bra för Linköping, på senare år är det bara Umeå och Djurgården som spelat i Europa. Det är bra att fler får prova på det, säger Seger.

För Umeå blev det seger två år i rad, 2003 och 2004, samt final vid ytterligare tre tillfällen. Caroline Seger tror att Linköping kan klara sig minst lika bra i turneringen.

-Ja, i och med att vi har slagit Umeå och att de har varit bland de främsta i Europa. Det gäller att prestera på hög nivå när det verkligen gäller, säger Seger.

TT

Publicerad 2009-07-29 kl 13:56