Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Seger om Tyresös kris: "Otroligt skönt att komma bort"

Foto: Scanpix.

En match med fotbollslandslaget återstår. Sedan är Tyresöspelarna tillbaka i vardagen och de ekonomiska problem som hänger över klubben.

- Det har varit otroligt skönt att komma bort, säger Caroline Seger inför onsdagens placeringsmatch mot Island i Algarve cup.

 

Efter förlusten mot Japan får Sverige nu match om tredjeplatsen mot Island i träningsturneringen Algarve cup.

Tyresö-kvartetten Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Linda Sembrant och Carola Söberg fick informationen om klubblagets konkurshot precis före avresan till Portugal. I fredags kom beskedet att Nacka tingsrätt godkänt Tyresös ansökan om rekonstruktion, vilket innebär att spelarna nu kommer att få sina löner via den statliga lönegarantin.

"Jättetråkigt"

Landslagsuppdraget har inneburit ett skönt andrum för spelarna.

- Här har man kunnat göra det som man vill och älskar mest av allt, i stället för att vara hemma och det kanske blir tungt och jobbigt. Sedan naturligtvis är det inte optimalt på något sätt, och det är jättetråkigt att det har blivit så här. Men jag hoppas och tror på att de löser det och sköter det, säger Seger.

Hade du koll på att det var så illa?

- Nej. Man är ju där och tror på att allting fungerar, för man litar på de människorna som sitter där. Men man får ju upp ögonen för att man "bara" är en fotbollsspelare, och vad är du om du inte har fotbollen? Så det blir lite obehagligt på det sättet.

Funderar på utlandet

Caroline Seger har, liksom de flesta Tyresöspelarna, kontrakt säsongen ut. Vad som händer sedan är oklart.

- Fotbollsmässigt hoppas jag definitivt att det löser sig. Sedan vet jag inte om jag ska hoppa på ett utlandsäventyr till eller fokusera på att vara hemma i Sverige och må bra i det? Jag har inte kommit så långt i mina tankar.

Matchen mot Island är den sista landskampen inför VM-kvalet mot Nordirland i april. Charlotte Rohlin och Kosovare Asllani, som saknades mot Japan, tränade för fullt med laget på tisdagen.

 

Publicerad 2014-03-11 kl 14:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons