POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM

Seger tillbaka i stängd landskamp

Fotbollslandslagets kapten Caroline Seger gör comeback i dubbelmötet med England. Men varken publik eller medier tillåts se den första matchen på plats.
- Det är arrangören som bestämt. Jag tror att de är upptagna med FA-cupfinalen, säger informationsansvarige Staffan Stjernholm.

Landskamperna i Oxford, söndag och tisdag, blir Caroline Segers första framträdanden i Blågult sedan VM-platsen säkrades mot Danmark i september.

Det tog längre tid än väntat för New York Flash-mittfältaren att bli frisk efter häloperationen, först i april gjorde hon comeback i den amerikanska ligan.

- Beträffande hälen är det inga problem. Rent speltekniskt kan hon ha tappat lite. Å andra sidan känner hon stor inspiration, och det kan väga upp, säger förbundskapten Thomas Dennerby, som kommer att matcha Seger försiktigt.

- Självklart kommer hon inte att spela 2 x 90 minuter.

Fischer hälskadad
Med Seger tillbaka saknas i stället den andra givna spelaren på det centrala mittfältet, Malmös Nilla Fischer, som har en blödning i hälen och blir borta i tre veckor.

- Självklart är det olyckligt. Det är så pass nära VM nu att man skulle vilja ge det tilltänkta laget så mycket speltid som möjligt, konstaterar Dennerby.

Söndagens möte är en inofficiell landskamp och arrangören har bestämt att varken publik eller medier ska släppas in.

- Den blir helt stängd. Men det är inte så dramatiskt för oss. Först var det tänkt att vi bara skulle spela en match (på tisdag) och den här ser vi mer som en vanlig träning, säger landslagets informationsansvarige Staffan Stjernholm.

TT: Vad är anledningen till att inte ens medier får komma in?

- Det är ett beslut som arrangören har tagit. Jag mejlade och frågade varför men fick bara ett automatiskt meddelande som svar där det stod att de var upptagna med FA-cupfinalen. Så jag tror att det beror på det, säger Stjernholm.

I det sista testet innan VM-truppen spikas saknas förutom Nilla Fischer även mittbacken Sara Larsson, Örebro, målvakten Sofia Lundgren, Linköping samt Malmös ytterback Lina Nilsson. En fotskada tvingade Nilsson att lämna sent återbud och Tyresös Elin Ekbom Bak ersätter. Det blir Ekblom Baks första landslagsuppdrag sedan 2006.

Två ska bort
Konkurrensen om VM-platserna är hård. Särskilt på yttermittfältet där Umeås landslagsdebutant Sofia Jakobsson ska visa att hon vill följa med till Tyskland i sommar.

- Vi har spelare som (Kosovare) Asllani, Sofia Jakobsson, Johanna Almgren, (Therese) Sjögran, (Antonia) Göransson. Räkna med att vi tar ut tre av dem så förstår man att två riktigt bra fotbollsspelare kommer att hamna utanför, säger Thomas Dennerby.

Petter Nilsson/TT
Viktor Liljerås/TT

Publicerad 2011-05-13 kl 11:26

DAM

Rosengård avgjorde sent - efter Bennisons soloräd

Supertalangen bjöd på ett otroligt nummer

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå