Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sirius tar inte in Uppsala DFF

- Det skulle bli för svårt att driva ett division 1-lag redan 2009. Men på ungdomssidan börjar Sirius med flickfotboll omgående.

Det säger Sirius ordförande Lasse Svensson i ett pressmeddelande efter att ha utrett förutsättningarna att ta in Uppsala DFF i IK Sirius.

Uppsala DFF ingår i spelordningen för Norrettan men om man har lag eller ens organisation och ekonomi för ett år i näst högsta serien finns stora frågetecken för.

Meningen var att Uppsala DFF skulle överta Bälinge IFs plats i Norrettan och därefter gå in i IK Sirius, som tvingas konstateras att det inte finns något att ta över.Praktiskt taget alla spelarna som representerade Bälinge IF i Damallsvenskan i fjol har sökt sig till andra klubbar.
Därmed ser det ut som att Norrettan blir en haltande 11-lagsserie och att Älvsjö AIK står utan match i premiäromgången den 19 april.

- Däremot ska vi starta flickfotboll redan i vår. Om några år ska det ge Sirius ett seniorlag på damsidan. Det känns som det rätta sättet att bygga, säger Bengt Trolle i Sirius ungdomsstyrelse till damfotboll.com.

Publicerad 2009-01-08 kl 17:09
Annons
Annons
Annons