Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sista Algarve Cup för Vickan...eller

För elfte gången spelar Victoria Svensson Algarve cup i fotboll. Den sista, säger hon själv.
-Jo, det är den sista... Samtidigt har jag sagt det så många gånger att jag ska sluta, så man vet inte säkert, säger hon och skrattar.

Svenssons närvaro märks tydligt på träningsplanen Montechoro några inkast från spelarhotellet. Hon är superkoncentrerad och ger allt vid varje övning. Samtidigt pushar 31-åringen på alla och tillrättavisar de yngre spelarna när det krävs.

-Fast att man har spelat fotboll hela livet så är det fortfarande så jäkla kul. Jag skulle nog kunna tänka mig att vara tränare eller instruktör när man lägger av men först behöver man nog vila helt från fotbollen ett tag för att bli "normal".

Det är mästerskapsår med EM i Finland i september och Algarve cup är därför är extra viktigt.

-Det här är ju de enda riktiga tävlingslandskamperna innan EM. Och konkurrensen är alltid tuff, jag brukar kalla det lilla VM. Ett bra resultat och bra spel här följer med oss hela säsongen.

Svensson toppar tidernas skytteliga i Algarve cup på 14 mål tillsammans med Hanna Ljungberg som nu har slutat i landslaget. Frida Östberg är en annan som lagt av i ett landslag där en föryngring har skett.

-Vi har en bra blandning mellan yngre och äldre. Kosovare Asllani är otroligt snabb och en härlig spelartyp. Emelie Ölander är också bara 19 år men har redan ett härligt spelsinne.

Sveriges matcher: Finland (4 mars), Kina (6 mars), Tyskland (10 mars) samt placeringsmatch (12 mars).

TT

Publicerad 2009-03-03 kl 17:40
Annons
Annons
Annons