Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sjögran erbjöds bil - företaget sågas av agenten

Foto: TV4

Therese Sjögran blev erbjuden en bil av Peugeot.

Therese Sjögran blev utan bil på Fotbollsgalan.

Då gav Peugeot bort en bil – utan hennes vetskap.

- Det finns ingen sådan överenskommelse, säger Sjögrans agent Mårten Hedlund till Resumé.

Det blev stor uppståndelse efter Fotbollsgalan i måndags när det Svenska Fotbollförbundet beslutade sig för att ge bort en bil till Anders Svensson efter att han under året slagit rekord för antalet landskamper på herrsidan, 146 stycken.

Men Therese Sjögran, som är rekordinnehavare på damsidan, blev utan.

Förbundet har i efterhand medgivit att det blev fel - och samtidigt såg biltillverkaren Peugeot sin chans. Under onsdagen meddelade företaget att man erbjöd Sjögran en bil som plåster på såren.

- Vi är otroligt imponerade av både Therese Sjögran och Anders Svenssons insatser i sina respektive lag. För oss är det självklart att även Therese Sjögran ska få en bil, skrev informationschefen Maria Lantz till Resumé.

Problemet var bara att varken Therese Sjögran eller hennes agent, Mårten Hedlund hade fått reda på något.

Nu är man starkt kritisk till företagets agerande:

- Som rådgivare/agent blir jag och Therese blir mycket förvånade när vi läser artikeln i Resumé om att Peugeot skänker en bil till Therese. Det finns ingen sådan överenskommelse. Inte heller har det skett samtal mellan oss och Peugeot, säger Mårten Hedlund.

- Min uppgift och mitt mål är att Therese får så bra avtal som möjligt med samarbetspartners. När nu SvFF och Volvo gör en groda följt av en pudel och sen att även andra, utan överenskommelser, försöker dra nytta av Therese så blir vi bekymrade. Jag har under sju år arbetat med att höja marknadsvärdet för damfotbollen och spelarna. Vi välkomnar absolut detta intresse men ogillar när man inte går rätt tillväga.

Enligt Maria Lantz har man försökt att få kontakt:

- Jag har precis pratat med Mårten Hedlund nu. Vi ska träffa Therese Sjögran innan hon kan ta ställning till om hon vill ha bilen, säger hon.

Publicerad 2013-11-13 kl 20:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons