Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sjögran talar ut om cykel/bil-såpan: Lågt av Zlatan

Foto: Scanpix

Zlatan Ibrahimovics uttalande om att Therese Sjögran kunde få en cykel istället för den bil Anders Svensson skulle få föll inte i god jord hos henne.
- Det var synd att just han sa det, säger hon till Sportbladet.

En av de senaste månadernas största debattämnen inom svensk fotboll är den bil som fotbollförbundet via en sponsor skulle skänka till Anders Svensson. Han prisades för sin långa och trogna tjänst i landslaget medan Therese Sjögran, som spelat fler landskamper, blev utan. Sjögran berättar i en intervju med Aftonbladet om sin reaktion på när bilen delades ut.
– Först tänkte jag: ”Är det ett skämt eller?”. Det kändes som ett skämt att han skulle få en bil. Sedan när de lämnade nycklarna. Alltså, min första tanke var inte ”Ska jag också få en?” utan mer om det var ett skämt. Fem sekunder senare hade jag hade folk framme hos mig och undrade när jag skulle få min bil, vad jag skulle få.

Direkt efter åkte hon med klubblaget till Tyskland för Champions League-spel och tack vare det slapp hon den värsta mediestormen efteråt. Hon beklagar att Anders Svensson fått utstå kritik när det egentligen inte var hans fel att förbundet gav honom en bil. Hon konstaterar också att den mediedebatt som uppstått efter historien med bilen är den största uppmärksamhet hon fått.
En uppmärksamhet som hon hellre skulle sett handla om andra saker.

I efterhand är hon kritisk mot förbundets hantering av frågan. Generalsekreteraren Mikael Sandtoft kommer redan att lämna sin tjänst inom förbundet och frågan om ordförande Karl-Erik Nilsson borde avgå vill Sjögran inte besvara eftersom det inte är upp till henne, men fel blev det i alla fall, menar hon.
– De skulle tagit mer ställning, absolut. Okej att man inte ska säga till spelarna vad de ska tycka och tänka men de har ändå en värdegrund och värderingar i förbundet. Då måste man kunna ta ställning.

Hon får också frågan om Zlatan Ibrahimovics uttalande till Expressen där han föreslår att Sjögran kan få en cykel istället för en bil.
– Det är så klart att han skämtar men det blev ju helt fel. Det var inte läge att slänga iväg det skämtet då. Jag tycker det är ganska lågt. Han är den största idrottsprofil vi har. När han säger en sådan grej är det precis som att det är okej, att vi är sämre än herrarna och bara ska ha en cykel. Det var synd att just han sa det. Han betyder så mycket för svensk idrott. Det är så många som har honom som förebild och idol.

Publicerad 2014-01-22 kl 11:06
Annons
Annons
Annons