Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sjögran vill se Wikman som förbundskapten

Therese Sjögran är tillbaka i Malmö efter proffsäventyret i USA. Här presenterar hon sin favorit till förbundskaptensjobbet.
- Magnus Wikman hade gärna fått ta över, säger hon.

På mindre än ett år har Therese Sjögran, 34, utökat prisskåpet med ett SM-guld, en Diamantboll och ett VM-brons. Ändå är hon inte helt nöjd.

Sky Blue FC misslyckades med att ta sig till slutspel i den amerikanska fotbollsligan WPS - och det smärtar.

- Ja, absolut. Det är sex lag i ligan och fyra går vidare. Att vara ett av lagen som inte går vidare, det är ett stort misslyckande. Det gör ont, säger hon.

Men det finns en annan stor vinnare.

Tack vare Sky Blues misslyckande är nu Therese Sjögran tillbaka i Malmö för att hjälpa laget att ta sitt andra raka SM-guld. På lördag gör hon comeback när Dalsjöfors står för motståndet i damallsvenskan.

- Jag har höga förväntningar. Vi leder serien, så det är upp till oss själva. Så länge vi gör vårt tror jag att det håller hela vägen.

TT: Du tror att ni tar SM-guld?
-Ja.

Bara en förlust
På 14 matcher har Malmö bara en förlust. Ändå finns det saker som laget vill förbättra.

- Jag har pratat med tränarna och de säger att vi har haft problem med att få fast bollen högt upp och få längre anfall. Det är väl det som jag ska försöka bidra med. Jag ska försöka hålla i bollen centralt, säger Therese Sjögran och avslöjar att hon förmodligen lämnar Malmö efter säsongen.

- Sky Blue är intresserat av att få mig tillbaka. Det är klart att det lockar. Möjligheten finns och det känns bra. Jag kan bli utlånad nästa år om jag vill. Det finns liksom inget hinder för mig.

"Jätteduktig"
För drygt en månad sedan tog Sverige VM-brons. Trots succén kan mittfältaren tänka sig en ny förbundskapten i stället för Thomas Dennerby - och hon har ett önskemål.

- Magnus Wikman hade gärna fått ta över. Han är jätteduktig, men sedan vet jag att han har sitt jobb på pojklandslagssidan.

TT: Behövs det en annan röst ibland?
- Absolut. Det var viktigt att vi fick in en assisterande (Ann-Helén Grahm) så man i alla fall fick en annan röst. Sedan hade vi Magnus Wikman som assisterande förra året och det gav oss en skjuts.

EM långt fram
TT: Pia Sundhage?
- Hon är duktig men ibland känns det som att vi kan behöva någon helt ny. Okej, Magnus har varit med, men han har inte varit i alla de där gångarna i förbundet. Pia är en jättebra tränare, men just nu är det Magnus som jag helst ser.

TT: Din egen landslagskarriär?
- Som det känns nu så spelar jag OS.

TT: Är du osäker på EM i Sverige 2013?
- Ja, som det känns nu. Det är för långt fram.

Andréas Sundberg/TT

Publicerad 2011-08-25 kl 16:19
Annons
Annons
Annons