Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Skador och skavanker stör inför VM

Foto: Scanpix

Tre spelare missar landskampen mot Schweiz. Minst lika många har varit tveksamma till spel på grund av skador. Just nu är det ingen katastrof för Pia Sundhage — men det kan bli.
– Det svåra blir att ta ut en VM-trupp, säger den svenska förbundskaptenen inför den näst sista matchen innan avresan till Kanada.

Bara 16 spelare stod på planen när Sverige avslutade träningen i Eskilstuna på påskaftonen. Jessica Samuelsson, Lisa Dahlkvist och Jenny Hjohlman körde alla rehabiliteringsträning, och ingen av dem kan spela mot Schweiz. Nilla Fischer har ont i en tå och klev av efter uppvärmningen, Sara Thunebro fick en stämpling på foten och Kosovare Asllani har fortsatt ont i ett knä och valde att se slutet av träningen från sidan. De tre sista har ändå lämnat klartecken till spel.

Ja, och så har mittbacken Emma Berglund en fraktur i handen och måste spela med skydd.

Inte råd att chansa

- Det är förstås inte den bästa av världar. Vi kommer gå igenom alla spelare och se hur de mår. Vad gäller de som ska starta serien nu, som Dahlkvist och Hjohlman till exempel, så är det inte bra. Vi får hoppas att de inte missar seriestarten, säger Pia Sundhage.

Skadeläget fick i alla fall Pia Sundhage att sent på lördagskvällen kalla in Linköpings Fridolina Rolfö och Amanda Ilestedt från Rosengård för att sitta på bänken mot Schweiz.

Sverige möter Danmark i Stockholm på onsdag. Den 11 maj ska Sundhage nominera sin trupp till VM i Kanada, och skadefrånvaro under de närmaste veckorna kan vara nog för att knuffa bort en och annan från den listan.

- Vi har inte råd att åka över med flera som har lite småskavanker, kanske att vi kan chansa med någon spelare. Ska man vinna något så måste man ha hela och friska fotbollsspelare.

- Vårt medicinska team får jobba 110 procent. Så här är det i elitfotboll, och det gäller att hantera det som att det inte är någon katastrof. Men det är inte optimalt.

Bättre Schweiz

Sundhage förväntar sig en fartfylld match mot Schweiz på Tunavallen på påskdagskvällen. Senast lagen möttes var i hennes allra första match som svensk förbundskapten. Då vann Sverige klart med 3—0, men det Schweiz som nu kvalificerat sig för sitt första VM-slutspel någonsin är bättre än det Schweiz som då inte kvalade in till EM.

- Folk i Sverige känner till Ramona Bachmann, men de har flera duktiga spelare i anfallslinjen. De är snabba och bollskickliga. Det blir ett bra test för vår backlinje.

- Jag hoppas att vi kan få upp passningskvaliteten och tempot ytterligare ett snäpp, och styra matchtempot. Då skulle jag vara nöjd, säger Sundhage.

Publicerad 2015-04-05 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons