”Skit-mål” stoppade avgörande för Stattena

Dam

30-års jubilerande QBIK vann den sista hemmamatchen för säsongeni Söderettan mot Stattena med 1 – 0 inför 309 personer i ett soligt, men lite kallt Karlstad.

Men det var Stattena som började matchen bäst. Redan i den fjärde minuten fick gästerna sin första chans, men bollen gick precis utanför. Minuten efter fick Therese Pettersson i Stattena ett friläge, men Linnea Gustavsson, som stod i QBIK-målet, räddade säkert. I den tionde minuten var det hemmalagets Hasna Mohamed som fick en chans att ge QBIK ledningen, men gästernas försvare bröt hennes rush mot målet. Efter detta blev det ett ställningskrig lagen emellan. Stattenas Victoria Falk fick iväg ett jätteskott i den 26:e minuten, men den bollen strök strax ovanför målburen. Några minuter senare var det Mia Skoglund i QBIK som testade Stattenas målvakt Sofia Almryd Andersson, men hon räddade lätt. I den 35:e minuten blev det kaos framför hemmalagets mål, bollen rullade försmädligt hela mållinjen, men i stället för att gå in fick gästerna se bollen gå precis utanför målstolpen.

Det var QBIK som fick den första stora chansen i andra halvlek. I den 52:e minuten fick Miranda Göransson iväg ett skott på mål, men Sofia Almryd Andersson kunde rädda lite turligt. Några minuter senare fick Stattena en chans, som Linnea Gustavsson räddade på mållinjen. Efter detta hade QBIK två frilägen i snabb följd som man missade. Och i den 78:e minuten var det Stina Björkström som fick ett läge för QBIK, den bollen gick strax ovanför. Nu var det QBIK som förde matchen mer eller mindre. Stattena jobbade för att åtminstone klara oavgjort. I slutminuten fick Christy Zwalski ett jätteläge att göra 1 – 0, men hon sköt också strax över. I stället blev det Allison Mallams som avgjorde matchen i den absolut sista spelminuten. Hon gjorde 1 – 0 när matchuret pekade på 92 och direkt efter blåste domaren Anders Ekholm av matchen.

– Det känns lite snöpligt, säger Thomas Persson, tränare i Stattena. Vi ska göra minst ett par tre mål i första halvlek. Och i den andra halvleken känns det lite kampaktigt. Nu ska vi glömma den här matchen, men just nu känns det jäkligt tungt. Det finns inga lätta matcher, säger han angående sista matchen mot Sjöbo till helgen. Det visade ju den här matchen, som vi borde ha vunnit.

– Det är ju inte helt orättvist, säger Jan Svensson, QBIK-tränare. Vi har en hel massa chanser. De kör på seger, och det kanske straffar sig lite. Linnea gjorde sin första match i målet idag, och det gjorde hon jättebra. Vi hade ett bra försvarsspel idag. Vi spelar som vi har tänkt oss, vi gjorde det trångt för dem.

Text: AnnaKarin Johansson
Publicerad 2008-10-12 kl 18:03