POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

Skottland tar ny sats mot VM

Efter att ha missat EM-slutspelet i ett jämnt play-off mot Ryssland satsar Skottland nu på att ta sig vidare till VM-slutspelet i Tyskland.

Inledningen mot Grekland blev tuff, hela åtta gula kort delades ut i den matchen men 1-0-seger gav tre sköna poäng till Skottland.

Med sin svenska förbundskapten Anna Signeul vid rodret har Skottland tagit stora steg i sin internationella och nationella utveckling av damfotboll.
I den nämnda VM-kvalmatchen mot Grekland borta fick spelarna en läxa de inte glömmer i första taget.
Anna Signeul hade varit och spionerat när Grekland tog emot Danmark på hemmaplan ett par dagar innan Skottlands egen match skulle spelas.
- Grekland hade inte något att säga till om mot Danmark som vann med 6-0. Det resultatet skrämde inte upp våra spelare utan kanske invaggade dem i någon slags säkerhet istället. Man kan inte nog upprepa att det inte finns några lätta motståndare i ett VM-kval, speciellt inte om man själv går in med fel inställning till spelet.

Ni fick oväntat svårt motstånd mot Grekland om man ser till slutresultatet, och det lär ha osat hett både en och två gånger under matchen eftersom det delades ut hela åtta gula och ett rött kort?

- Ja, 1-0 var i underkant och speglade inte matchen riktigt, vi var bättre men gjorde det svårt för oss genom att dra ner tempot och började bli gnälliga på plan, vilket resulterade i flera gula kort. I halvtid var spelarna frustrerade och tyckte att det mesta gick emot dem. Jag fick dem att lägga sin energi på rätt saker, att spela snabbare och inte gnälla över motgångar.
Funkade det?
- Till en början, för det dröjde bara några minuter innan Jennifer Beattie gav oss ledningen och den höll ju hela vägen ut, trots att vi fick en spelare utvisad när tio minuter återstod av matchen. Det var mycket nära att Grekland hade kvitterat i matchens sista sekund. Kanske studsar bollarna vår väg i det här kvalet, det gjorde det minsann inte i EM-kvalet sist, säger Anna.

Skottland har Georgien hemma i nästa match, ett Georgien som förlorade borta mot Danmark med hela 15-0 förra veckan och väl rimligen bör vara en munsbit för skotskorna om dom lärt sig läxan rätt.

Publicerad 2009-10-28 kl 10:54

DAM

”Skulle få göra om hela seriesystemet”

Premiär för Hanna Marklunds spaningar inför helgens omgång

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå