Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Skyttedrottning till Stattena

Nina Hietanen lämnar Hammarby för Stattena. I fjol vann hon skytteligan i Finlands elitserie men har bara fått spela tre matcher i Damallsvenskan.

Nina debuterade i Finlands damlandslag i fjol och har tills idag spelat 12 landskamper.

- Jag hoppas bli uttagen till EM-truppen men jag behöver spela matcher, säger Nina till damfotboll.com när hon befinner sig i bilen till Helsingborg hämtad vid flyget av Stattenas tränare Marianne Hiettinen.

- Nina lyckades inte hos oss och vi får hoppas det går bättre för henne i Stattena. Normalt släpper vi inte spelare under säsong men jag tror att detta blir en bra lösning, säger Hammarbys sportchef Annelie Norén.

Marianne Hietanen:
- Jag har inte tränat Nina tidigare utan känner henne bara från motståndarlag och de intrycken stärker mig i övertygelsen att vi får en spelare med målsinne antingen som forward eller offensiv mittfältare. Nina spelade i Finland i ett lag där hon själv ofta fick skapa målchanserna. Nina har varit i Helsingborg och provtränat. Första matchen blir mot Linköping. Sedan tror jag att hon kommer att bli en rejäl förstärking för oss i resten av matcherna efter EM-uppehållet.

Publicerad 2009-07-02 kl 15:27
Annons
Annons
Annons