Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Slutet gott, AIK

Det har varit på gång i de senaste matcherna. Spelarna har verkligen slitit och nu fick vi även poängen med oss, säger AIKs tränare Patric Jildefalk efter bortaseger med 4-3 mot Kopparbergs/Göteborg.

AIK kom till avspark på Valhalla med fyra raka förluster.
- Det känns så klart extra skönt med en seger som bekräftelse på att vi jobbat rätt, säger Patric Jildefalk.
- Vi får se det här året som grunden till något som kommer att bli riktigt bra.

Hemmalagets förlust betydde en tappad placering till att bli fjärde lag i Damallsvenskans sluttabell men det blev ändå två steg upp och medalj jämfört med i fjol. Då blev AIK fyra och förhoppningarna i det lägret ställdes högt inför den här säsongen. Nu slutade AIK sjua.
Även i fjol spelade AIK avslutningsomgången på Valhalla och vann den gången med hela 4-0 efter tre mål av Annica Sjölund. I år gjorde hon de båda sista.

Linnea Liljegärd gav Kopparbergs/Göteborg ledningen redan efter 4 minuter men fler mål blev det inte för årets skyttedrottning i Damallsvenskan.

Blott 15-åriga Malin Diaz gjorde damallsvensk debut sista 20 minuterna i AIKs förra match och fick förtroendet från start den här matchen. Efter 11 minuters spel tog hon sig förbi Kopparbergs/Göteborgs back Caroline Näfver och sköt säkert 1-0 invid bortre stolpen bakom Hedvig Lindahl.
Efter en halvtimmes spel avlossade Lollo Fors stora kanonen från distans och gav AIK ledningen med 2-1.

I mitten av andra halvlek ökade Annica Sjölund till 3-1. Minuten därpå tände Lisa Ek hoppet för Kopparbergs/Göteborg med reducering till 3-2. Glädjen blev kortvarig tills Annica slog till igen med 4-2.
I 88:e minuten reducerade Sara Lindén till 3-4.

- Minuten före bytte jag in alla våra tre ersättare samtidigt och det borde jag kanske inte ha gjort. Det blev för oroligt och det lyckades Kopparbergs/Göteborg utnyttja, säger Patric Jildefalk.
- Jag tycker ändå vi var bästa laget för dagen och förtjänar segern.

Publicerad 2009-11-07 kl 19:36
Annons
Annons
Annons