Slutet gott, AIK

Dam

Det har varit på gång i de senaste matcherna. Spelarna har verkligen slitit och nu fick vi även poängen med oss, säger AIKs tränare Patric Jildefalk efter bortaseger med 4-3 mot Kopparbergs/Göteborg.

AIK kom till avspark på Valhalla med fyra raka förluster.
- Det känns så klart extra skönt med en seger som bekräftelse på att vi jobbat rätt, säger Patric Jildefalk.
- Vi får se det här året som grunden till något som kommer att bli riktigt bra.

Hemmalagets förlust betydde en tappad placering till att bli fjärde lag i Damallsvenskans sluttabell men det blev ändå två steg upp och medalj jämfört med i fjol. Då blev AIK fyra och förhoppningarna i det lägret ställdes högt inför den här säsongen. Nu slutade AIK sjua.
Även i fjol spelade AIK avslutningsomgången på Valhalla och vann den gången med hela 4-0 efter tre mål av Annica Sjölund. I år gjorde hon de båda sista.

Linnea Liljegärd gav Kopparbergs/Göteborg ledningen redan efter 4 minuter men fler mål blev det inte för årets skyttedrottning i Damallsvenskan.

Blott 15-åriga Malin Diaz gjorde damallsvensk debut sista 20 minuterna i AIKs förra match och fick förtroendet från start den här matchen. Efter 11 minuters spel tog hon sig förbi Kopparbergs/Göteborgs back Caroline Näfver och sköt säkert 1-0 invid bortre stolpen bakom Hedvig Lindahl.
Efter en halvtimmes spel avlossade Lollo Fors stora kanonen från distans och gav AIK ledningen med 2-1.

I mitten av andra halvlek ökade Annica Sjölund till 3-1. Minuten därpå tände Lisa Ek hoppet för Kopparbergs/Göteborg med reducering till 3-2. Glädjen blev kortvarig tills Annica slog till igen med 4-2.
I 88:e minuten reducerade Sara Lindén till 3-4.

- Minuten före bytte jag in alla våra tre ersättare samtidigt och det borde jag kanske inte ha gjort. Det blev för oroligt och det lyckades Kopparbergs/Göteborg utnyttja, säger Patric Jildefalk.
- Jag tycker ändå vi var bästa laget för dagen och förtjänar segern.
Publicerad 2009-11-07 kl 19:36