Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Slutet nära för Thunebro: "Vi får se"

Länge satt hon kvar på planen med tårar i ögonen.
Kanske för sista gången i ett mästerskap.
- Vi får se, säger vänsterbacken Sara Thunebro om en fortsättning över EM nästa år.

 

Hon var veteranen i det landslag som åkte ur OS efter 1—2-förlusten mot Frankrike. Debutant i blågult redan 2004 och med totalt 97 landskamper. Den på Hampden Park blev kanske den allra sista, trots att Sverige står som arrangör för EM nästa år. Thunebro svävade på svaret om det blir en fortsättning eller inte.

- Just nu ska jag ta tag i att bearbeta besvikelsen. Jag har ju ett ettårskontrakt med Frankfurt. Men vi får vi se, säger hon.

Klart är att det här var sista chansen för henne att nå framgången som Sveriges landslag fortfarande saknar, nämligen en OS-medalj. Hon var med i VM-bronslaget förra året men likväl också i Peking förra året då det slutade på samma bittra sätt som på fredagen.

Något OS i Rio blir det dock definitivt inte för 33-åringen.

- Det här känns tungt eftersom det blir mitt sista OS som jag spelar. Det handlar om att jag ska kunna prestera på topp om jag ska spela på den här nivån. Åldern börjar säga sitt.

- På pappret hade vi ett enormt starkt lag men vi får inte till det. Vi tappar yta på båda målen och det blir flipperspel på fasta situationer. Och det är ju målen som räknas.

 

Publicerad 2012-08-03 kl 16:50
Annons
Annons
Annons