Snygg cupsorti av Piteå IF

Dam

Cupäventyret tog slut för Piteå IF och fortsätter för Djurgården som är klart för semifinal i Svenska cupen efter 2-1-seger på bortaplan.

Det var andra gången på mindre än tre veckor Djurgården gästade Piteå.
- Det blev en lång dag. Några av oss samlades redan kvart i fem på morgonen för att ta oss med billigt flyg till Pite, berättar tränare Anders Johansson.
- Förra gången spelade vi bättre här uppe. Nu blev det mera kämpa, men jag är stolt över hur alla tjejerna, inte minst Jennifer Meier och Rebecca Johnson som byttes in. De har inte fått så mycket speltid i serien.

Therese Brogårde gav Djurgården ledningen efter 23 minuter efter returen Stephanie Labbé i Piteå-målet tvingades lämna på Sara Thunebros frispark.
- Vi blev lurade på en solklar straff när Victoria Sandell Svensson blev nerdragen. Där kunde vi avgjort, tillägger Anders Johansson.

Istället kvitterade June Pedersen efter en omställning i 39:e minuten. Men det skulle inte stå sig fram till halvtidsvilan.
Linda Sällströms 1-2 var ett klassmål när hon vände bort sin back och sköt otagbart.
Piteå fick avstå några nyckelspelare av olika anledningar. Därför fick Kaylyn och Brittany Timko bilda mittbackspar i sin sista hemmmamatch och de lockade Djurgårdens anfallare att skjuta utanför straffområdet och de flesta skotten blev ofarliga för Stephanie Labbé.
Piteå IF jobbade sig in i matchen, förde klart första kvarten i andra halvlek och hade några bra avslut i slutminuterna. Lena Blomkvist var närmast att göra mål när Gudbjörg Gunnarsdottir tappade bollen.
För Djurgården väntar närmast en match mot Kinas damlandslag hemma på Kristineberg fredag kväll.
Publicerad 2009-07-14 kl 21:54