POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Söderettan: Bränd straff kostade QBIK poäng

Ömsom sol, ömsom tunga moln och nästan stormbyar, det var vad som mötte de 118 i publiken när hemmlaget QBIK tog emot Vittsjö GIK i den fjärde omgången i Söderettan.


QBIK öppnade matchen starkt och fick redan i den första spelminuten en hörna, som dock inte resulterade i någonting. var Hemmalaget var det bättre till att börja med, trots ett ställningskrig. I den 20:e minuten fick QBIK en frispark i målgården efter en felaktig bakåtspark i bortalaget, men ett tätt Vittsjö-försvar rensade undan bollen.
Och i den 23:e minuten tog Vittsjö ledningen genom Tanja Pihlblad efter en försvarsmiss från hemmalaget. Sedan tog skånskorna över matchen mer och mer och ägde slutet av halvleken.

Även i den andra startade QBIK bäst och fick direkt ett visst övertag. I den 63:e minuten fick QBIK en straff som Stina Björkström lade men Vittsjös målvakt Sonja Fransson räddade den till hörna. Efter en viss kalabalik framför målvakten fick QBIK en ny hörna men inte heller den blev det något resultat av.
I den 77:e minuten ökade Vittsjö på sin ledning till 0 – 2 genom sin nyaste spelare Elin Svavarsdottir. Litet missvisande eftersom QBIK dittills dominerat stort. I den 81:a minuten reducerade QBIK till 1 – 2 efter en hörna genom Linn Karlsson.

– Jag ber inte om ursäkt för att vi vann, säger Robert Grandén, tränare i Vittsjö. Men vi gör vår sämsta match för säsongen idag. Vi hade rätt bra koll matchen igenom, och vi hade flytet som vi saknade mot Mallbacken senast. Grunden idag är ett starkt försvarsspel. Det är skönt med en vinst när man åker hemifrån halv sju på morgonen. Men detta var en dålig division 1-match på en dålig fotbollsplan.

– Ingen i dagens lag sticker ut, men Stina Björkström var en av de bästa, säger Jan Söderlund, tränare i QBIK. Klart jag är besviken eftersom Vittsjö hade tre chanser och fick två mål på dem. Vi jobbade bra i andra halvlek, då vi radade upp inlägg på inlägg och hade lägen hela tiden. Vi kan vinna en sån här match, men vi gör bara ett mål och bränner en straff. Om vi fått 1 – 1 på straffen hade förmodligen matchen slutat på annat sätt.

Text: AnnaKarin Johansson

Publicerad 2009-05-16 kl 20:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå