Söderettan: Första segern för Eskilstuna

Dam

En alldeles nödvändig seger för Eskilstuna United över nykomlingen Tölö med 5-2 för att som en av toppfavoriterna inte halka för långt efter i Söderettan.

Men Tölö hängde väl med första halvlek och kvitterade Eskilstunas båda ledningsmål. Dessa gjorde Erika Blomstrand. Fridolina Rolfö kvitterade till 1-1 och Caroline Karlsson till 2-2 alldeles före halvtid.
I mitten av andra halvlek avgjorde hemmalaget med två snabba mål inom loppet av ett par minuter, först Tytti Porkka med 3-2 och sedan Frida Siljebråt med 4-2. Erika Blomstrand slutade som hon började med ännu ett mål - hennes tredje för dagen.
- Vi bjöd på en jättebra match, log Uniteds tränare Terje Skalleberg.
- Givetvis var Erikas insats pricken över i men vi ska inte glömma målvakten Anna Wahlströms storartade räddning i andra halvlek då matchen ännu stod och vägde.

Publicerad 2009-05-02 kl 21:27