Söderettan: Från 4-3-3 till 4-4-2 blev 5-2

Dam

När Vittsjö GIK bytte spelsystem efter att ha legat under med 2-1 mot Linköping Kenty vände också matchen.

Den slutade med att skånskorna stod som segrare med 5-2.
För Linköping Kenty inverkade säkert att Maria Svensson, som varit korsbandskadad, i situationen vid ledningsmålet på nytt skadade sitt knä och tvingades utgå. Koncentrationen brast vid några av Vittsjö-målen.

Ahna Johnson gjorde sitt första av sammanlagt tre efter 9 minuter. Alldeles för halvtid kvitterade Veronica Hoferkova för Linköping Kenty och bara några minuter in på andra halvlek gjorde Sara Stridh 2-1.

Ahna Johnson och Erika Petersson blev sedan anfallspar på topp och gjorde 2-2 respektive 2-3 inom loppet av ett par minuter. Erika, som toppar Söderettans skytteliga gjorde 2-4. Ahna firade USAs nationaldag värdigt med att fastställa slutresultatet till 5-2, det fjärde Vittsjö-målet inom loppet av 20 minuter.

Publicerad 2009-07-04 kl 18:18