Söderettan: Jitex avslutade snyggt

Dam

Redan klara för Damallsvenskan var målsättning att fortsätta att plocka poäng. Det blev tre nya i den sista omgången mot Tölö IF. Matchen slutade 3-0 till Jitex.

Första halvlek präglades av kamp och kungsbackatjejerna i Tölö IF bjöd seriesegrarna på hårt motstånd.
Det var mållöst i halvtid men det dröjde bara fyra minuter in i andra innan Emelie Farfa gav Jitex ledning på ett skott.
Sju minuter senare ökade Emelie på till 2-0, återigen på ett skott i straffområdet.
Strax efter hade Tölö ett par bra chanser som dock avvärjdes av Jitex målvakt Jenny Olsson.

I den 72:a minuten hade Tölö ett inkast på egen planhalva där Jitex Soia Hauptmann knep returen och sen snabbt avancerade fram för ett avslut och skott i mål. 3-0 och matchen var avgjord.
-Det känns OK så här efter matchen, som vi verkligen ville vinna, säger assisterande tränaren Mats Heed.

-Tölö gav oss en fajt i första men sen tog vi över. Vi provade lite nya spelare, viktigt inför den kommande säsongen. Jobbet med att få till ett starkare lag har börjat säger Mats.

350 personer kom för att hylla Jitex som återfinns i Damallsvenskan 2010.
Publicerad 2009-10-17 kl 17:27