Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Söderettan: Ny storseger för QBIK

Inför endast 118 personer vann QBIK över Linköping Kenty DFF med 5 – 1, en ny storseger för hemmalaget. Senast blev det 7-1 mot Gauthiod.

QBIK visade direkt vilket lag som skulle vinna den här matchen i ett soligt, men kylslaget Karlstad. I den 8:e minuten tog hemmalaget ledningen med 1 – 0 genom ett hårt skott av Stina Björkström. QBIK ägde matchen under den första delen av halvleken. I den 17:e minuten kunde Malin Barrulf som blev frispelad av Miranda Göransson ha ökat, men en snedträff gjorde att bollen smet precis utanför.
I den 21:a minuten hade Linköping Kenty en bra chans att kvittera men Maria Yatrakis i hemmamålet räddade säkert. Nu tog Linköping Kenty över matchen mer och mer, och kunde ha gjort något mål.

Redan i den 46:e minuten ökade dock QBIK ut sin ledning till 2 – 0, åter efter mål av Stina Björkström. Linköping Kenty lyckades reducera två minuter senare efter slarv av QBIK-försvaret. 1 – 2-målet gjordes av Anna Törnvall.
På en hörna i den 56:e minuten, ökade QBIK till 3 – 1, som Mia Skoglund nickade i mål. Några minuter senare var Stina Björkström nära att göra sitt tredje mål men Malin Rendahl i bortamålet räddade. 4 – 1 i den 72:a minuten var ett riktigt kanonskott av Elsa Hellstrand - matchens och säsongens snyggaste hemmamål. Kimberly Boulous fick äntligen lön för sitt kämpande i den 81:a minuten Då fastställde hon slutresultatet till 5 – 1.

– Vi kan spela bra fotboll bara vi slappnar av, säger Jan Svensson, tränare i QBIK. Kimberly Boulous är bra på mittfältet, både hon och Stina Björkström springer otroligt mycket. I det här läget ska jag inte splitta på dem. Det är en jämn match i åtminstone första halvlek, men vi slarvar mycket på deras mål. Dock gör vi en jättebra match. Vi kan ännu inte vara säkra än på att klara kontraktet, för vi har många tuffa matcher kvar. Målen de sista matcherna är viktiga, de kan betyda mycket i slutet. Men det känns bra just nu, speciellt för tjejerna.

– Det kändes som om vi kom igång i mitten av första halvlek, säger Kent Pettersson, assisterande tränare i Linköping Kenty. Sen tappar vi och jag vet inte vad som hände. Det är inte mycket att glädjas åt idag. De två senaste matcherna har vi spelat bra (1-1 mot de båda topplagen Öster och Jitex). Vi kan ha tagit för lätt på den här matchen. Vi är inte i närheten av viljan från de den nämnda matcherna. Nu ska det bli skönt med uppehåll inför nästa. Vi måste plocka poäng i de kommande. Vi ska hänga kvar i alla fall, men då krävs det att bättre spel än idag.

Text: AnnaKarin Johansson

Publicerad 2009-09-13 kl 18:36
Annons
Annons
Annons