Söderettan: QBIK tappade 3-0-ledning

Dam

Linköping Kenty hämtade in 0-3-underläget till 3-3 på mindre än en halvlek mot gästande QBIK.

- Jag trodde inte QBIK skulle våga så högt försvarsspel mot oss. Det överraskade oss, erkänner Linköping Kentys tränare Jens Wisén.
Joline Molin gav QBIK ledningen redan efter 7 minuter när hon sprang igenom.
Efter en hörna ökade Josefine Johansson till 2-0 för QBIK. Det såg alltmer ut att bli QBIKs match.
- I halvtid gick vi igenom allt som hade gjorts fel och hur vi skulle spela istället, och vad händer? Två minuter in på andra halvlek gör QBIK 3-0, berättar Jens Wisén.
Men då vaknade laget. Med två mål på efter hörnor på två minuter reducerade Ida Brännström. Sara Gustafsson lade den första och Maria Lindström den andra som Ida nickade in till 2-3.

Det skakade QBIK och stärkte Linköping Kenty. Med mindre än en kvart kvar att spela kvitterade Veronika Hofferkova efter ett mönsteranfall.
Maria Cederholm gjorde flera fina räddningar i Linköping Kentys mål, inte minst en av matchens sista chanser som var QBIKs. Hasna Mohamed kom fri med Maria räddade och 3-3 stod sig tiden ut. Nykomlingen Linköping Kenty har fortfarande tätkänning på sin tredjeplats.
Publicerad 2009-05-21 kl 22:36