Söderettan: Vittsjö och Mallbacken oskiljaktiga

Dam

Vittsjö och Mallbacken låg på samma poäng i Söderettans mittskikt före lördagens match och det gör de fortfarande efter 2-2i Vittsjö på lördagen.

Fjolårets drabbning slutade 1-1.
Trots hemmaledning två gånger ska Vittsjö-tjejerna nog vara tacksamma för att Mallbackens forcering i slutminuterna inte gav ett segermål.
Charlotte Bergstrands första hörna var farlig och den andra var direkt upphov till 1-0 för Vittsjö. Malin Bornander forcerade in bollen.
Charlotte var mittback tillsammans med Emma Jönsson. Deras enda miss resulterade i att Linda Nöjds djupledspassning nådde Linda Wallin som kvitterade tre minuter senare.

Andra halvlek var fyra minuter gammal då Mallbacken fick en dubbelchans i samma anfall, först Linda Nöjd sedan Linda Wallin. Båda gångerna klarade Vittsjö-målvakten Sonja Fransson upp situationen. Hon räddade på nytt när Linda Nöjd dök fram på Anna Arnfeldts frispark.

I 62:e minuten ställde Vittsjö blixtsnabbt om efter en Mallbacken-hörna. Johanna Anderssons passning frispelade Erika Petersson som gjorde 2-1 bakom Emelie Lundberg i Mallbacken-målet. Två minuter senare fick Erika en ny chans men den här gången räddade Emelie Lundberg.

Louise Jonassons frispark från egen planhalva hittade Malin Wallin som nickade in 2-2 i 68:e minuten.
Mallbackens inbytta "93:a" Lina Dahlgren visade härlig teknik och körde slalom med backarna på sin kant. När omdömet kommer att släppa bollen i rätt tid har Mallbacken något extraordinärt i den tjejen.

Vittsjö bytte in Elin Svarvarsdottir i andra halvlek. Hon är isländsk forward och anlände dagen före till sin nya klubb direkt från USA där hon studerat. Trots jetlag såg man tendenser till att Vittsjö i henne får ett farligt anfallsvapen inom kort.

Vittsjö GIKs tränare Robert Grandén visste direkt efteråt inte riktigt hur han skulle värdera 2-2.
- Första halvtimmen spelade vi riktigt bra. Vi var förberedda på Mallbackens långa bollar. Sedan blir vi rädda om poängen istället för att spela för att vinna. Vi ledde trots allt två gånger. Sista 20 minuterna var inte så bra.