Söderettan: Vittsjö två poäng närmare Jitex

Dam

Fjolårets nykomling tog emot årets - Tölö IF - i ett regnigt Vittsjö och vann med 4-2, en seger som aldrig var i fara.

Tölö IF har under sin första säsong i Söderettan gjort ett lika gott intryck som Vittsjö GIK i fjol.
Genom att Jitex tappade poäng i Linköping krympte Vittsjö avståndet mellan sin andraplats till serieledarna. Nästa omgång möts de i Mölndal.

Tölö inledde bäst och hade efter 7 minuter ett skott i stolpen av Carolin Karlsson. Nästa målchans dök upp tre minuter senare då Julia Strahl kom fri med Sonja Fransson som tippade bollen till hörna.
Efter 13 minuter lade Vittsjös lagkapten Charlotte Bergstrand en frispark som Ahna Johnsson höll sig framme på och nickade in 1-0.
2-0 kom efter många passningar inom laget innan bollen nådde fram till Kajsa Johansson som fick på ett bra skott. Tölös målvakt Johanna Andersson lämnade retur och på den höll sig Emma Sjödahl framme och slog in i 21:a spelminuten.

I den 27:e prickade Charlotte Bergstrand ribban efter en kort slagen hörna.

Första kvarten av andra halvlek skapade Tölö tryck och fick till en dubbelhörna. Den första som Sofie Carlsson slog rensades undan på mållinjen av Robyn Decker. På den andra höll sig Fridolina Rolfö framme och tryckte in reduceringen till 2-1 i den 57:e minuten. Tre minuter senare hittade Kajsa Johansson Erika Petersson som såg att Johanna Andersson i Tölö-målet stod långt ute och satte bollen enkelt i mål. I 63:e minuten ökade Vittsjö till 4-1 genom Kajsa Johansson. Tio minuter senare fick Tölö en frispark 10 meter snett utanför Vittsjös straffområde. Eleonor Svantesson sköt förbi en skymd Sonja Fransson i Vittsjömålet till 4-2. Backen Ida Ohlsson fick även hon en fin möjlighet att utöka Vittsjös ledning men hennes skott tog i stolpen.

Robert Grandén Vittsjös tränare:

- Tölö gör två mål på fasta situationer och det är bra för dem. Första kvarten i andra halvlek är Tölös. De hade två vassa chanser i första halvlek. Tölö hade en tydlig plan som gick ut på att krympa våra spelytor. Vi hade mer bollinnehav än våra motståndare och bättre passningsspel. Före 2-0 och 3-1 lyckades vi skapa långa anfall före avsluten. Plus till vår ytterback Ida Ohlsson som vill vara med i varje anfall och hon var också nära att göra mål.

Martin Skogman Tölö IFs tränare:

- Jag är rätt nöjd med vårt upplägg inför den här svåra bortamatchen förutom att vi inte klarade av att stoppa Vittsjös offensiva spelare. Det var sina snabba omställningar Vittsjö gjorde målen på. En okej insats för vår del.

Text: Anders Bystedt
Publicerad 2009-09-05 kl 19:09