Söderettan: Vittsjöspelare leder skytteligan

Dam

Trots att det var Sveriges nationaldag kom 232 åskådare för att se Vittsjö ta emot Falköpings KIK. Skåne-laget vann med 2-0.

Vittsjö dominerade och skapade de bästa målchanserna i första halvlek. Falköpings målvakt Madeleine Modig gick ofta ut och agerade femte back.
Efter en halvtimmes spel kom Elin Svarvarsdottir helt fri med Falköpings målvakt Madeleine Modig som rusade ut och räddade framför fötterna på Elin.
Fem minuter före halvtid fick Vittsjö straff. Johanna Andersson sköt säkert 1-0.

Falköping dominerade första kvarten av andra halvlek utan att skapa någon bra målchans. I 71:a minuten spelade Madeleine Nygren-Bonnier fram skyttedrottningen och matchens lirare Erika Petersson som blev ovanligt fri när hon nickade in 2-0 målet, hennes åttonde i serien, därmed leder hon skytteligan i Söderettan.

I 77:e minuten fick Madelene Modig i Falköpings-målet sträcka ut rejält för att klara Johanna Anderssons skott.
Falköping radade upp målchanser i slutminuterna. Först var Julia Asplund nära att reducera. Sonja Fransson i Vittsjö-målet täckte och Julias skott gick strax utanför. Fyra minuter senare fick Sandra Krantz på ett bra skott som Sonja Fransson tvingades tippa till hörna och tre minuter senare hade Sandra ytterligare en chans som Sonja också lyckades avvärja till hörna.

Robert Grandén Vittsjös tränare:
- Första halvlek var vår bästa i år. 1-0 kändes i underkant. En eloge till Falköpings tränare (Thomas Westerberg). Han gör två byten inför andra halvlek och flyttar upp Erin Ramsay på mitten. Det tar en kvart innan vi vänjer oss vid det draget. Vårt försvarsspel var mycket bra. Vi vet att så länge vi är bra bakåt kommer även chanserna framåt.

Text: Anders Bystedt
Publicerad 2009-06-06 kl 19:18