Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Spelarna hyllar Pia Sundhage

- Pia har fört oss så här långt på bara nio månader, tänk hur bra vi kommer att vara om ett par år, sade segerskytten Carli Lloyd efter att hon fått sin OS-guldmedalj om halsen.

Spelarna hade inte ord nog att framhålla sin populära coach.
- Hon har ändrat vårt sätt att spela, vårt uppträdande på plan och hon tror på alla spelarna. Vi spelar en annan sorts fotboll nu och försöker hålla bollen inom laget längre, sade Carli Lloyd.

Pia fick själv frågan om vad hon sade till spelarna i halvtid.
- Håll bollen på mittfältet, hitta rytmen. Carli Lloyd och Shannon Boxx är bra. Lita på er förmåga att hålla bollen och lita på varandra.

Efteråt konstaterade Pia:
- Ju mer speltid vi fått tillsammans ju bättre har det gått. I nio månader har vi jobbat med att hitta rätta löpvägar och rörelser i anfallsspelet samt finputsa försvarsspelet. Vändpunkten kom mot Norge. Jag vet inte hur många lag som skulle komma tillbaka efter att ha hamnat under med 0-2 efter bara fyra minuter. Men vi tittar inte på målsiffrorna utan på sättet att spela. Jag tror att det är därför vi tagit guld.

Andra kommentarer:
"Det var slutet för damlandslaget som i 10 månader fått bära stämpeln "Lättviktslaget" och "Orosgänget". Det var slutet på det evinnerliga tjatet om superstjärnorna som slutat, Mia Hamm, Julie Foudy, Brandi Chastain och den skadade Abby Wambach som lämnat laget sårbart och utan stjärnor.."

Publicerad 2008-08-22 kl 18:00
Annons
Annons
Annons