POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE

Spelarna nöjda med systembytet

Nästa

Avbryt
Försök igen

Två tunga skador och tre insläppta mål. Men återgången till 4-4-2 var ändå positiv, tycker landslagsspelarna efter träningsmatchen mot Danmark.
- Det kanske är den bästa vägen att gå, säger Lotta Schelin.

Efter debaclet mot Schweiz (1-3) fanns i stort sett bara två saker på fotbollslandslagets önskelista inför matchen mot Danmark på Tele 2 Arena: Att försvarsspelet skulle sitta och att man skulle tappa färre bollar på mittfältet.

För att få det att göra det hade Pia Sundhage övergett sin 4-1-3-2-uppställning för ett rakare 4-4-2. Trots att landslaget jobbat i nästan två år med att få det förra att fungera, och trots att det bara återstår två månader till VM-premiären mot Nigeria i Winnipeg.

- För det första tror jag att vi alla tycker att det är skittråkigt att vi måste komma till en punkt där vi gör en så radikal förändring precis innan VM. Det är inte det vi har önskat. Men jag tror att alla känner så att, hallå, nu är det dags att göra något. Eftersom det inte bara handlar om en match utan om ett helt år, om man pratar från januari, säger Lotta Schelin, och syftar på att just försvaret och bollförlusterna varit ett problem en längre tid.

Kvitterade på straff

Schelin satte två mål i matchen, 1-0 och 2-2. Sverige verkade ha kontroll på matchen i paus, men efter en markeringsmiss av Lina Nilsson och en bortdribbling på Sara Thunebro ledde plötsligt Danmark i inledningen av den andra halvleken. Caroline Seger gjorde sedan 3-2 för Sverige, men Danmark kunde dock kvittera på straff på tilläggstid, efter att Emma Berglund dragit ner Sanne Troelsgaard i straffområdet.

Trots att det inte blev seger var ändå spelarna nöjda med spelet efter matchen.

- Det känns skönt bara att veta att vi har en trygghet i 4-4-2, eller att vi har en trygghet som man kan plocka fram eller luta sig emot. Vi köper det och kanske till och med känner att det är den bästa vägen att gå. Till en början, sedan är det ingenting som säger att man inte kan vända tillbaks, säger Schelin.

Bättre inställning

- Jag menar att ha två stycken spelsystem som man hanterar på ett schysst sätt, det känns ju ganska bra.

Även inställningen hos spelarna kritiserades efter förlusten mot Schweiz.

- Det var definitivt ett fall framåt jämfört med förra matchen, säger Caroline Seger.

- Jag tycker det har synts på träningarna vi har haft inför den här matchen också, och det känns på planen att folk vill och är beredda att lägga ner hjärta och hjärna i det de gör. Det kändes där ute.

Se när Caroline Seger gästar TV4:s studio efter matchen mot Danmark i spelaren ovan.

Publicerad 2015-04-08 kl 22:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå