Stabilt Jitex fortsätter vinna

Dam

Jitex toppar Söderettan efter dagens vinst mot IS Halmia med 5-0. Sofia och Elin, båda med efternamnet Karlsson blev tvåmålsskyttar.

Sofia började med att göra 1-0 i den 22:a minuten efter en stolpretur. Bara en minut senare ökade hon på till 2-0 ett långt inkast ifrån Kathleen Fernström som Sofa skarvade in i mål.

Tio minuter gjorde Elins 3-0 efter ett avslut i straffområdet på en passning av Sofia Karlsson.

Assisterande tränaren Mats Heed var belåten med resultatet.
-Ja en vinst är en vinst och den skall man njuta av ett tag i alla fall, säger Mats.
-Vi gör en godkänd insats mot ett väl stridande Halmia som dock har svårt att komma till riktigt bra avslut.

Elin Karlsson gör 4-0 i den 79:onde minuten och sen fastställde backen Caroline Lindblad slutresultatet 5-0 med ett långskott tre minuter för slutet.

De nämnda spelarna får höga betyg av Mats.
-Tillsammans med Elin Sandgren vår slitvarg på mitten vill jag gärna berömma Sofia, Elin och Caroline som ligger bakom mycket av vårt spel i dag. Även om vi nog tappade farten efter den rätt trygga ledningen i halvtid så lyckades vi hålla oss skapligt taggade och få in ett par mål till. Det är viktigt att fortsätta hålla tempot uppe i matcherna istället för att göra det bekvämt för sig och bara spela av matchen.

Du nämner Elin Sandgren, ett av era sista nyförvärv, som kom under våren. Vad betyder hon för ert spel?
-Hon har en mycket hög lägstanivå, jobbar alltid hårt och drar med sig de andra tjejerna att göra likadant. En mycket viktig nyckel i vårt lag förstås.

Jitex seglar upp i toppen av tabellen en poäng före Öster och för nykomlingarna IS Halmia är situationen oförändrad tufft då man ännu inte lyckats ta någon poäng.
Publicerad 2009-05-17 kl 18:18