POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Starkt spurtat, Marta!

Umeå IK och Marta bjöd på stor avskedsföreställning när Damallsvenskan 2008 satte punkt. Marta gjorde inte mindre än sex mål när Bälinge besegrades i sin avskedsmatch med 11-1.

3.472 räknades in på Gammliavallen och de fick se en målfest som Damallsvenskan inte skådat sedan 2004. Även den gången var Bälinge motståndare till Umeå IK och utklassades med 10-1. Sedan dess har ingen match i serien slutat tvåsiffrigt.
Bälingespelarna var statister i en show som stavas Marta. Med sina sex mål spurtade hon till delad seger i Damallsvenskans skytteliga tillsammans med LdB FCs Manon Melis på 23 mål.
En annan framträdande spelare var Johanna Rasmussen, själv tvåmålsskytt men framspelare till ytterligare två. Madalaine Edlund gjorde också två. Hanna Ljungberg inledde.
Katri Nokso Koivisto såg till att Bälinge inte blev mållöst i sin sista match i Damallsvenskan. Hon reducerade vid ställningen 5-0. Då hade Bälinge inte gjort något mål på åtta matcher. Snyggt var det via ribban. Ulla-Karin Rönnlund var chanslös.
Sedan blev det prisutdelning med SvFFs ordförande Lars-Åke Lagrell och generalsekreterare Sune Hellströmer, ärevarv, hurrande och firande kvällen lång...

Publicerad 2008-10-18 kl 22:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå