Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Statistiken talar för Sverige

Foto: Scanpix

Sverige har ett övertag mot Danmark, statistiskt sett.

Sverige har överlägsen statistik på Danmark i inbördes möten. Men landslagets spion P G Eliasson tror inte på något enkel hemmaresa i EM-premiären.
-Det blir något att bita i för Sverige, säger han.

Att Danmark har haft svårt mot Sverige är lätt att se när man tittar på gamla resultat. Under 2000-talet har lagen mötts 16 gånger, Sverige har vunnit elva av dem, två ronder har gått till Danmark Algarve cup 2008 och i VM-kvalet 2002. Men riksinstruktören P G Eliasson har studerat ett landslag som inte ska räknas bort.
-Danmark ser ut att vara på uppgång. Man får inte låta dem styra spelet för mycket. De har väldigt många passningsskickliga och spelkloka spelare, förklarar Eliasson.
Han betonar vikten av att hålla koll på spelare som Pernille Harder och Katrine S Pedersen. Men han vet också vad Danmark kan få svårt med mot Sverige.
-Jag tror danskorna är väldigt rädda för Sveriges omställningsspel tack vare att de spelar utbrett och högt. Vi får väl se hur Danmark agerar när de möter Sverige, de är nog rädda för Lotta Schelin och Kosovare Asllani i omställningsfaserna.
P G Eliasson tror på en tuff premiärmatch, där en svensk seger är långtifrån självklar.
-Sverige ska väl kanske vara favoriter, men det är svårt med en öppningsmatch. Det är Sverige som har pressen på sig.

Publicerad 2013-07-08 kl 15:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons