POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Stattena har tagit full pott

Både Stattena och QBIK kan kalla sig exallsvenska men spelarna med den erfarenheten var lätt räknade bland dem på Olympiafältet. Stattena vann med 1-0 (1-0) i årets hemmapremiär i Söderettan.

Spelet höll ingen högre kvalitet. Både långa och korta passningar hade alldeles för hög felprocent.

Matchens enda mål kom efter en djupledspassning som QBIKs målvakt Laura Boyer bröt i utkanten av sitt straffområde, men bollen som hon spelade ut längs marken snappades upp av Stattenas mittfältare Caroline Pettersson som långlobbade i öppet mål fem minuter före halvtid.
- Jag tycker att vi hade förtjänat oavgjort. Typiskt för den här matchen att målet kommer på ett sådant sätt. Vi hade en liknande chans där Stattenas målvakt istället fick ut bollen till egen försvarare, säger QBIKs tränare Jan Svensson.
- Första halvlek var bättre än den andra.
QBIK anföll ensidigt med Hasna Mohamed ofta ensam på topp. Stattenas säkra mittbackpar Josefine Wicksell och Tove Eriksson bröt hundraprocentigt.
I början spelade QBIK upp på Stina Björkström som skulle öppna Stattenas högerförsvar men där drog Karin Palm längsta strået gång på gång.
QBIKs nya amerikanska Shana Chibidakis höll samman QBIKs försvar på ett bra sätt. I slutet av matchen skickades Erin Morrison upp i anfallet och i synnerhet ett bra inlägg ställde till det för hemmaförsvaret.

Stattenas F19-landslagsspelare Isabell Hammarbäck tvingades utgå ungefär vid tiden för målet efter att ha fastnat med ena handen i gräset. Maria Westerblad fullföljde men var plågad av en benskada.
Emelie Stjärnfält från S Sandby IF gjorde hemmadebut en bit in i andra halvlek.
- Att inleda med två uddamålssegrar var en önskestart på serien. Vi är medvetna om att passningsspelet måste bli bättre men vi kan jobba på det utan att känna stressen, säger Stattenas tränare Thomas Persson.

Publicerad 2008-05-03 kl 19:00
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå