Stattena ny serieledare i Söderettan

Dam

Stattena och Gauthiod hade lika poäng före lördagens inbördes möte men Helsingborgs-laget drog ifrån efter sin 4-1-seger och leder nu ensam Söderettan.

Det dröjde till andra halvlek innan Gauthiod fick sin första hörna. Stattena hade fem redan i första och den allra första resulterade i 1-0 efter bara 3 minuters spel.
Caroline Pettersson lade alla hörnorna från vänster. Gauthiod försvaret missade två fria Stattena-spelare av vilka Maja Binkowski sköt i mål.

Stattena är ett fysiskt starkare lag än Gauthiod vilket märktes i närkamperna och inte minst när Mia Westerblad tog sig runt på vänsterkanten och sköt mot närmsta stolpen. Gauthiods målvakt Malin Andersson hann ner för att rädda men tvingades lämna retur som Sofia Nilsson gjorde 2-0 på.
- Vi spelade bra de första 55 minuterna. Det kändes tryggt och stabilt, säger Stattenas tränare Thomas Persson.

- Vi ska vara glada för att det bara stod 2-0 i halvtid säger Gauthiods tränare Anders Svensson.
Mia Westerblad ökade till 3-0 tre minuter in på andra halvlek. Malin Andersson hade handen på den höga bollen men lyckades inte tippa den över ribban.
Sedan mattades Stattena-spelet något. Karin Palm försökte täcka en djupledsboll tillbaka till sin målvakt Sofia Almryd Andersson men ett missförstånd uppstod. Erika Dahlberg fick en fot emellan och kunde rulla in reduceringsbollen till 3-1 i mitten av halvleken.

- Vi ändrade till 4-3-3 och var med i matchen igen, konstaterade Anders Svensson.
- Vi släpper till några enkla mål men vad gäller spelet tycker jag ändå att spelarna låg rätt i sina positioner.

Annika Möller kom igenom och var nära att göra mål när Karin Palm i sista stund fick rensat undan bollen. Det blev Gauthiods vassaste chans resten av matchen. Gauthiod var på gång när Hanna Johansson hittade Therese Pettersson med en perfekt djupledsboll och nästan fri med Malin Andersson placerade Therese bollen säkert i Malins vänstra hörn till 4-1.
Mia Westerblad med sin rutin var en stor skillnad mellan lagen. Gauthiods mest rutinerade Anna Ahlstrand är en annan typ av spelare, stod för några bra framspelningar men fick inte ut så mycket av sitt slit som Mia.
Bortsett från tveksamheten vid baklängsmålet var Karin Palm en klippa i backlinjen och på mittfältet har Elin Borg det lilla extra.
Publicerad 2008-05-31 kl 19:42