Stattenas målvakt höll nollan

Dam

Det är inte ofta Stattenas målvakt Sofia Almryd Andersson nämns när serieledarna kammat hem ytterligare en vinst såsom 3-0 mot mot Söderettans tredjelag Falköpings KIK.

- Men det är verkligen på sin plats efter den här matchen när Sofia räddade två frilägen, säger Stattena IFs tränare Thomas Persson.
Första halvtimmen artade sig mest till ett ställningskrig. En straff gav första målet. Mia Westerblad blev fälld och Caroline Pettersson satte straffen till 1-0, enda målet i första halvlek.

En kvart före slut prickade Josefine Wicksell stolpen med sin frispark och Isabell Hammarbäck följde upp returen med 2-0, ett skott som tog vägen via en Falköpings-försvarare i mål.
Therese Pettersson var upphov till Stattenas andra straff i 82:a minuten och den slog Mia Westerblad in.

Publicerad 2008-09-13 kl 23:04