Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Stina Segerström ogillar flyende konkurrens

Stina Segerström, back i Kopparbergs/Göteborg, summerar 2009. Att all fokus hamnar på Damallsvenskan nästa säsong gillar hon men inte att flera av de bästa spelarna försvinner till annan liga.

Stina och Kopparbergs/Göteborg drog i december igång med träningen igen med ett ett kortare uppehåll för jul- och nyårsfirande. Hon garanterar att spelarna under helgerna tagit eget ansvar för den egna träningen och att man inte legat på latsidan.

Hon är nu helt skadefri och har precis börjat njuta av säsongens framgångar.
- Den började ju bra. När man hade fått lite distans efter förlusten mot Djurgården kan man säga att det absolut varit mitt roligaste fotbollsår, säger Stina och skrattar.
- Jag vet inte om det varit kul för att det gått bra, eller om det gått bra för att det varit kul. Vi är en bra grupp som presterat bra. Alla har utvecklats och bidragit. Det har varit kul och gått bra.

Hur påverkar tränaren Torbjörn Nilsson laget?
- Man märker att han kan mycket fotboll. Han är mån om alla och ser alla spelare. Torbjörn lyckas få alla att bidra med vad de kan, han lyfter fram de bästa egenskaperna hos varje spelare. Han har lyckats sätta ihop ett lag med många personligheter. Det har funnits mycket mod, både från honom och spelarna.

Linköping och Umeå har tappat några tongivande spelare inför nästa säsong, ger det er i Göteborg bättre slagläge?
- Det är alltid svårt att säga innan serien satt igång. Man kan ju inte riktigt veta. Men det är tråkigt att många har försvunnit, man vill ju möta de bästa spelarna.

Nästa år är det inget mästerskap för landslaget, hur känns det?
- Det är ju ett viktigt VM-kval i och för sig, men annars känns det rätt skönt – allt fokus landar på damallsvenskan, avslutar Stina.

Text: Alva Nilsson

Publicerad 2009-12-31 kl 11:54
Annons
Annons
Annons