Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Stjärna i PSG - men Sundhage öppnar för att peta Asllani

Foto: Scanpix

Kosovare Asllani

Kosovare Asllani är en stjärna i storsatsande PSG.

Men nu riskerar hon petas i landslaget.

- Det blir ett taktiskt drag, säger Pia Sundhage.

Inför årets säsong lämnade Kosovare Asllani Sverige för storsatsande Paris SG. Men med bara några månader till EM öppnar Pia Sundhage för att anfallaren.

- Jag tror att Lotta Schelin kommer att sticka ut och göra ett väldigt bra EM. Men, vem ska hon spela med i ett 4-4-2? Det finns varianter med till exempel Asllani som blir mer bollmottagare som ett alternativ och det innebär att Lotta Schelin blir mer djupledslöpande, säger Pia Sundhage.

- Eller så kommer vi att välja någon som är mer djupledslöpande, och det är så fantastiskt intressant när man som coach ska fundera och kanske välja både och. För det blir ett taktiskt drag huruvida vilka två anfallare vi kommer att ställa mot Danmark i EM. Jag ser verkligen fram emot att se om spelarna kan ta ett extra steg.

Vilken är den största skillnaden mellan USA och Sverige?

- Största skillnaden är förmågan att ta det lilla, lilla extra. Man kan kalla det för amerikansk inställning. Pratar man om inställning och attityd så kan man lära sig det. Den inlärningsprocessen smittar dessutom av sig. Den är liten, den är viktig och den ska försvinna när EM börjar för då ska det finnas en god och positiv attityd.

Publicerad 2013-01-29 kl 20:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons