Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Stökiga serieprogrammets fel

Den rekordröriga spel(o)ordningen i Damallsvenskan gör att tevetittarna går miste om nästa omgångs mest intressanta match den mellan Linköping och Umeå IK.

Erbjudandet gick först till de båda klubbarna men villkoret var att matchen flyttades till måndagen. Det är inte första gången LFC ombetts att flytta matcher. Och den här gången blev det nobben.
I våras tvingades man skjuta på hemmamatchen mot AIK vars båda australiska spelare hade landslagsuppdrag samt hemmamatchen mot LdB FC för de egna brasilianskornas skull.
Linköpingsspelarna skulle fått åka direkt från sin bortamatch mot Bälinge på söndag för att spela seriefinal mot Umeå hemma på måndagen om man accepterat att flytta den för TV 4:s skull.
Djurgården fick ändrat sin bortamatch i Göteborg från söndag till lördag och får alltså söndagen att vila på innan man tar emot LdB FC i måndagkvällens TV-sända match.
- Det är TV vi får in pengar från men i framtiden måste det läggas in luft i spelprogrammet så att det går att flytta matcher utan alltför stor konsekvenser, säger Djurgårdens tränare Anders Johansson.
En konsekvens - nog så allvarlig - påpekar han är att spelarvarningar och avstängningar kan ändra förutsättningarna för ett lag som haft flera matcher under tiden kommande motståndare inte haft någon alls då man riskerat få gula kort.
En annan är att om båda matcherna mot en motståndare äger rum på våren kan det ena laget då ha ett par stjärnspelare, som man vet inte stannar kvar när det s k transferfönstret öppnar mellan säsongerna.
I Linköping blev irritationen stor i våras när man tvingades ställa in sponsorträffar planerade sedan lång tid i förväg i samband med vardagsmatcher.

Publicerad 2008-08-28 kl 17:41
Annons
Annons
Annons