Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Stoppade av förbundets miss - får inte flytta upp

Foto: SCANPIX

Hällbybrunns fotbollsdamer såg fram mot division 1-fotboll till våren. Det var i alla fall beskedet klubben fått av fotbollsförbundet. Det var bara ett fel, förbundet hade inte koll på reglerna.

- Skandal. Luften gick ur oss. Det här slår undan benen på hela vår trupp, säger upprörde tränaren Tony Bird till Eskilstuna-Kuriren.

I kvalet till division 1 kom besked från förbundshåll att tre av fyra lag skulle flyttas upp, något Tony Bird även fick bekräftat då han hörde sig för inför den sista kvalmatchen.

Och hur blev det fel?

Förbundets ansvarige utgick från att det hade uppstått två vakanser i division 1. En genom allsvenska Tyresös konkurs och en genom att Torslanda hade hoppat av sin division 1-serie.

Men Torslanda räknas bara som ett vanligt nedflyttningslag på division 1-nivå, vakansen för det lagets avhopp uppstår i stället i division 2.

- Visst kan man göra fel men jag tycker inte det räcker med en ursäkt, det här misstaget är så pass stort. Man kanske kan spela division 1-serien med ett lag mer än normalt och så åker fler ut efter säsongen eller liknande, säger Bird.

- Jag lider mest med tjejerna. Det är risk att flera av dem tappar sugen när såna här saker inträffar, säger klubbens ordförande Lars Jansson till Eskilstuna-Kuriren.

Hoppet är dock inte ute helt. Vakanser kan uppstå efter seriernas slut. Fram till den 28 november står Hällbybrunn först i kön till en friplats om ett lag, oavsett var i landet, väljer att kliva av division 1.

Publicerad 2014-10-24 kl 06:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons