POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Stor dag väntar för Rödsle BK

Som enda kvarvarande div 3-lag i Svenska cupen tar Rödsle BK i Oskarshamn emot Linköpings FC på torsdagen. Samtidigt blir det en spelares återkomst till moderklubben.

Det var i Rödsle BK det började för Petronella Ekroth som via Öster i fjol hamnade i Linköping. Hon har spelat ett 30-tal landskamper i de olika flicklandslagen.

- Vi är glada att Linköpings FC kommer även med sina landslagsspelare, såväl svenska som utländska, säger Rödsle BKs tränare Fredrik Lennqvist.

Från mellan 50 och 100 åskådare på seriematcherna räknar Rödsle BK med mångdubbelt fler på Fredriksbergs ip på torsdageftermiddagen.

Laget föll ur div 2 i fjol men leder nu den norra Smålands-trean på full pott efter fyra matcher, senast efter 5-0 mot Hjältevad/Mariannelund.

Rödsle BKs lag är ungt med en stomme f-92. Men sedan har man också två spelare som står för den samlade rutinen, Marta Utrevska, 41, och Liliana Gibek, 32. De står även för de flesta målen.
- Marta har spelat i Polens damlandslag, berättar Fredrik Lennqvist.
Han är ny tränare för Rödsle BK i år.
- Vi har målsättningen att ta oss tillbaka till div 2 efter det här året. Jag räknar förstås inte med att vi går vidare i Svenska cupen men det ska bli en intressant upplevelse för oss att prova på motstånd där spelarna hör hemma i toppen av Damallsvenskan och några t o m spelat i OS.

Publicerad 2009-05-20 kl 15:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå