Storseger för Dahlkvist i comebacken

Damallsvenskan

Höftskadan stoppade Lisa Dahlkvist från landskamperna mot Schweiz och Danmark i början av april. Dessutom missade mittfältaren Kif Örebros två första omgångar i allsvenskan. Men under onsdagskvällen kvartsfinal i Svenska cupen var 28-åringen tillbaka på fotbollsplanen.

Dahlkvist spelade från start i 5—1-segern hemma mot Piteå och hjälpte Örebro till att säkra en semifinalplats.

Julia Spetsmark gjorde 1—0 redan i den elfte minuten — och sedan kom målen i strid ström. Minuten senare gjorde Sarah Michael, Linda Hallin stod för trean och sedan slog Sanna Talonen in två bollar till 5—0. Pauline Hammarlund reducerade för Piteå.

Linköping vann med 2—0 borta mot Hovås/Billdal efter mål från Fridolina Rolfö och Pernille Harder.

Därmed är Rosengård, 4—0 mot Djurgården, Kif Örebro och Linköping klara för semifinal. Jitex och Umeå IK gör om upp den sista semifinalplatsen den 12 maj.

Publicerad 2015-04-22 kl 21:44