Storseger för USA

Dam

USA matchar tufft inför OS. I en landskamp mot Norge i Fredrikstad blev det en övertygande seger med 4-0.

Lindsay Tarpley gav USA ledningen redan efter 10 minuters spel. Annars var första halvlek ganska jämn. Norge hade ingen lycka på sista tredjedelen där man ofta kom till och oroade USA:s försvar.

Efter paus kom USA och angav en helt annan ton. Man spelade mycket övertygande och gav aldrig Norge en rejäl chans att komma in i matchen.
Målen i andra halvlek gjordes av Lindsay Tarpley, Carli Lloyd, Angela Hucles och Abby Wambach.

4-0 känns som krämmande siffror att ta i beaktning inför den kommande matchen på lördag när Sverige står på tur.

USA har nu, sedan Pia Sundhage tog över, vunnit 17 matcher och spelat en oavgjord. En snygg svit som man säkerligen vill öka på. Att nämna USA som en av favoriterna i OS är ingen högoddsare.

Publicerad 2008-07-02 kl 23:30