POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE

Sundhage: "Handlar om att skapa sig en bubbla"

Foto: Scanpix

Pia Sundhage vill inte bli påverkad av vad andra tycker.

Sverige fick bara en poäng i premiären mot Danmark – och skulle det inte bli seger imorgon vet Sundhage att pressen ökar ytterligare.

- Det kommer att blåsa ofantligt om det inte blir ett bra resultat, sa hon under dagens presskonferens.

Sverige är en av förhandsfavoriterna till de ädlaste placeringarna inför EM-slutspelet. Att laget dessutom innehar värdskapet gör inte tyngden mindre att bära för spelarna

Efter premiärmatchen, där Sverige endast lyckades att ta en poäng mot Danmark efter bland annat två missade straffar, ökar nu pressen på att ta tre poäng i morgondagens match mot Finland.

- Pressen finns alltid där. Det är därför vi håller på med det här. Meningen är att fjärilarna i magen som för många spelare var negativa under premiärerna ska bli mer positiva, sa hon under dagens presskonferens.

- Det är klart att det kommer att blåsa ofantligt om det inte skulle bli ett bra resultat. Det handlar om att skapa sig en bubbla och inte bli påverkad av vad andra tycker.

Vad gäller det spelmässiga handlade mycket om hur Sverige ska lyckas bättre med sina uppspel än vad som vad fallet mot Danmark.

- Vi förberedelser för olika scenarier. Det handlar om att vi måste höja passningstempot utan att det blir slarvigt.

Under gårdagens träning stod alla spelare över som spelade mot Danmark – alla utom Antonia Göransson som gjorde en mindre lyckad insats mot Danmark.

- Det handlar om att hon ville träna för att få in en go känsla. Fotboll handlar mycket om känsla.

Publicerad 2013-07-12 kl 18:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå