Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundhage om Signeul: "Hoppas ha ett namn klart nästa vecka"

Dam

Pia Sundhage ska komplettera tränarstaben.

Enligt uppgifter till fotbollskanalen är Anna Signeul på väg in.

- Hoppas ha ett namn klart i nästa vecka, säger förbundskaptenen.

Foto: Scanpix

Fotbollskanalen.se avslöjade tidigare i veckan att Skottlands svenska förbundskapten, Anna Signeul, kan bli den sista pusselbiten i staben inför EM på hemmaplan nästa sommar. Hennes landslag missade turneringen med en hårsmån, vilket med stor sannolikhet innebär att hon nu återvänder hem till Sverige.

Signeul, 52, har ett långt förflutet både som spelare och ledare och har bland annat basat för Blågults U16- och U18-lag under drygt ett decennium från mitten av 90-talet. Hon är personlig vän sedan länge med Pia Sundhage, som ju ersatte Thomas Dennerby efter sommarens OS-debacle.

- Pratar vi om Anna Signeul som tränare vet jag att hon är väldigt skicklig och att hon gjort riktigt, riktigt  bra saker med Skottland. Men jag vill inte nämna några namn utan siktar på att kunna göra det i nästa vecka, säger Pia Sundhage till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Tanken med Signeul är att hon i så fall får ett övergripande ansvar för de defensiva bitarna av Sveriges spel, och även Lillie Persson finns ju till förfogande som assisterande i teamet redan nu.

- Då har vi i stort sett allt klart kring laget, utöver att ytterligare någon sjukgymnast kan komma in och så. Men det finns detaljer att lösa kring den tjänst vi vill tillsätta. Det är inte ett heltidsuppdrag, utan på halvtid, och därför måste ju de övriga 50 procenten klaffa för den som får jobbet. Men som sagt: Nästa vecka hoppas jag kunna presentera ett namn: Ett bra namn, säger Sundhage.

Publicerad 2012-10-26 kl 21:53

DAM

1 minuts lästid

Opererad – hoppet om EM lever

"Kan vara tillbaka till sommaren"
Damallsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto