Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Sundhage vill sätta backlinjen

Foto: Scanpix

Pia Sundhage.

Två veckor i Algarve ska ge förbundskaptenen Pia Sundhage svar på två viktiga frågor - vem som ska spela målvakt och vilka som ska spela i backlinjen i sommarens VM.
- Det vore skönt om vi kunde sätta en backfyra, säger Sundhage.

Hon säger, i telefon från Portugal, att hon är ganska säker på att lyckas hitta den bästa backkonstellationen under de fyra matcher som fotbollslandslaget ska spela i Algarve Cup. Den första spelas mot Tyskland på onsdagen.

Att hon vill "sätta backfyran" till VM redan nu säger hon beror på att man sällan byter spelare i backlinjen som man gör på mittfältet eller i anfallet. En spelare är given i backlinjen - mittbacken Nilla Fischer. Vem av Charlotte Rohlin. Emma Berglund eller Linda Sembrant som hon får som partner i VM i Kanada ska testas fram under Algarve-matcherna. Rohlin och Fischer var ett väldigt lyckat mittbackspar under EM för två år sedan. Men Rohlin fick fjolårssäsongen förstörd av skador.

- Hon är tillbaka och har fått bra träning i klubben (Linköping) och både hon och Emma Berglund (Rosengård) kommer att spela Champions League där det blir ett helt annat motstånd. Och Linda Sembrant (Montpellier) är mer i säsong än de andra. Det fina i kråksången är att vilket backpar vi än väljer så blir det bra, säger Sundhage.

Klassiskt samspel
- Lite klyschigt kan man säga att mittbacksspelarna ska göra varandra bra, att de hittar ett klassiskt samspel. Vi får se vilken kombination som blir bäst.

Sundhage hoppas att backlinjen ska visa sig lika stabil som den varit tidigare, men som den inte var i de två senaste landskamperna.

- Det klaffade inte till hundra procent mot Norge och Finland, men nu har vi chansen att få det att göra nu. Och det kommer vi att lyckas med.

Hoppas på repris
Tyskland är regerande Europamästare och en av kandidaterna till att vinna VM. För drygt fyra månader sedan mötte Sverige Tyskland i en landskamp som trots förlust med 1-2 fick Sundhage att drömma om stordåd i Kanada.

- Vi spelade väldigt bra, höll mycket boll, hade ett intressant passningsspel och skapade målchanser från vårt kantspel. Det skulle jag gärna se igen i morgon plus att vi är ännu bättre på att gå direkt på mål när vi ställer om.

 

Publicerad 2015-03-04 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons